top of page
nathalia-segato-V9qc-JVKIBo-unsplash.jpg

Projecten & workshops
op maat

Wil je voor jouw team, organisatie of vereniging een workshop of traject op maat laten ontwerpen, dan bekijk ik samen met jou wat er precies nodig is om het gewenste doel te bereiken. In alle workshops en trajecten staan dans en beweging centraal. Ik vertrek hierbij steeds opnieuw van een volledig wit blad. Uit mijn rugzak vol ervaring en methodieken kies ik vervolgens wat nodig is om de juiste balans te vinden.​ Met deze bewuste, doordachte voorbereiding gaan we de workshop in, waarbij we steeds ruimte laten om in het moment zelf keuzes te maken volgens de noden van het proces.

Alle workshops en trajecten op maat worden gekenmerkt door onderstaande bouwstenen:

 • Empowerment
  Ieder van ons is uniek. We hebben elk een eigen verhaal en een unieke combinatie van talenten, kwaliteiten, interesses, waarden, behoeftes, overtuigingen, motivaties, dromen, angsten, wensen, verlangens, … Move2Create wil ontmoetingsplaatsen creëren waar mensen zichzelf mogen en kunnen zijn en zich bewust worden van hun unieke innerlijke kracht. Steeds vanuit een holistische mensvisie.
   

 • Verbondenheid
  In alle projecten staat telkens het ontmoeten centraal, zodat er een verbinding wordt gecreëerd van mens tot mens. Daarbij gaat er steeds aandacht naar het delen van verhalen en betekenisgeving zodat dialoog en community kunnen ontstaan.

 • Playfulness
  Op een laagdrempelige en speelse manier ga je met je eigen creativiteit aan de slag. Het gaat over onderzoeken, spelen, loslaten, ontdekken, beleven, … om meer plezier en vitaliteit te ervaren. Je wordt simpelweg onderdompeld in een bad van spel en creatieve expressie. Zoals Brian Sutton-Smits al zei: “the opposite of play is not work, the opposite of play is depression."

 • Creatief proces
  Move2Create wil mensen meenemen op avontuur, samen met hen op pad gaan, nieuwsgierig en met durf voor het ‘niet weten’. Het proces is belangrijker dan het resultaat: door met volle goesting nieuwe perspectieven te exploreren en toe te laten, verschijnen (verrassende) oplossingen. Experimenteren en reflecteren staan hierbij centraal, met respect voor ieders grenzen.

Mogelijke invullingen

De specifieke invulling van een workshop of traject hangt sterk af van het thema waarin dit kadert, zoals bijvoorbeeld:

 • persoonlijke groei en empowerment;

 • (persoonlijk) leiderschap en talentontwikkeling;

 • teamontwikkeling en samenwerking;

 • gezondheid en welbevinden;

 • innovatie en creativiteit.

Concreet kiezen we dan welke vorm het meest geschikt is om het beste resultaat te bereiken:

 • een workshop dans & beweging;

 • creatieproject met performance;

 • bewegingsactiviteit op een specifieke locatie;

 • creatieve procesbegeleiding;

 • ...

shane-rounce-DNkoNXQti3c-unsplash.jpg

Opbouw en plan van aanpak

Of ik nu een workshop van 1/2 dag of een langlopend traject van een half jaar begeleid, steeds gaan we met de groep door een verdiepend proces. Steeds vanuit het verlangen en de nieuwsgierigheid om op ontdekking te gaan.

 

 • Cont(r)actfase
  We komen toe, landen in het hier en nu komen, creëren de nodige veiligheid, delen verwachtingen en intenties, maken afspraken en zetten de kaders uit voor de dag(en).

 • Exploratiefase
  In deze fase doen we veel speelse, exploratieve, onderzoekende oefeningen. We stemmen af op ons lichaam, op het moment, op de dans ... Zowel individueel als samen in groep kijken we naar wat er 'op de bodem' verborgen ligt, welke schat zich toont. 

 • Creatiefase
  Vervolgens gaan we op basis van wat we ontdekten in de exploratiefase creatief aan de slag. Dit kan veel verschillende vormen aannemen: bewegingsexpressie, performance, schrijven ...

 • Deelfase
  Tot slot delen we de inzichten met elkaar. Ook dit kan gebeuren in verschillende vormen en hangt af van de groep en van de beschikbare tijd. Het delen zorgt ervoor dat inzichten dieper verankerd worden en dat ook het gevoel van community wordt versterkt. 

Samenwerken?

Wil je graag samen aan de slag om een passende workshop of traject uit te werken? Of wil je kennismaken om af te toetsen of Move2Create een antwoord kan bieden op jouw vraag?

Contacteer me vrijblijvend voor meer info.

Wat anderen zeggen...

Move2Create werkte reeds samen met volgende organistaties: 

Agentschap Overheidspersoneel, Antwerps Integratiecentrum, Buurthuis 't Lampeke, Flanders DC, Floréac, FOD BOSA,  Hogeschool UCLL, HuisvandeMens, Instituut voor de Overheid, KU Leuven, Kwadraet, Quinx, Toerisme Vlaanderen, Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, VOV, Werkplaats immaterieel erfgoed, VZW Habbekrats, ...

Werkplaats immaterieel erfgoed
Teamdag

"Voor ons was de sessie met jou een geslaagde combinatie van teambuilding én afscheid nemen van een collega. Elkaar op een andere manier leren kennen, elkaar door een andere bril zien. 

Onze afscheidnemende collega vertelde: 'Als er dan toch een emotioneel momentje moest komen, dan was het perfect zoals het nu was, in deze danssessie.' Zij schreef achteraf: Waar ik ook terecht kom, geen teamdag kan deze nog evenaren."

14.jpg
bottom of page