top of page
Dag van dans april2016.jpg

Over
Move
2Create
& Stephan
Marchant

Wie is Move2Create?

 

Ik ben Stephan Marchant, geboren in 1978 te Leuven en bezieler van de VZW Move2Create. Als creatieve vernieuwer heb ik een passie voor mensen, beweging en playfulness. Ik hou ervan mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen.

Enerzijds uit dit zich in mijn actieve rol binnen het vakgebied van Dans- & Bewegingstherapie. Zo ben ik docent Creatieve Processen en werk ik reeds jaren als creatief-procesbegeleider binnen Move2Create waar ik dans en beweging inzet voor menselijke groei en verbinding. Anderzijds heb ik een jarenlange ervaring opgebouwd binnen mijn loopbaan van Personeels- & Organisatieontwikkeling op het gebied van organisatiecultuur, leren & ontwikkelen, welzijn en innovatie.


Diep in mij zit een ontdekkingsreiziger, van nature steeds nieuwsgierig naar wat er (nog) mogelijk is, naar wat anders kan, wat vernieuwend is. Door onbekende omgevingen te verkennen  en nieuwe ervaringen op te zoeken kom ik tot originele ideeën, inzichten en inspiratie die ik graag projectmatig in realiteit omzet samen met anderen. Ik kom in flow als ik in een context van vertrouwen vanuit mijn eigen sterktes een (creatieve) bijdrage kan leveren aan een groter geheel. Daarbij ben ik op mijn best als ik mensen kan inspireren en enthousiasmeren zodat zij zelf de volgende stap kunnen zetten. Ik surf daarbij graag mee op de aanwezige vibe om vervolgens een inbreng te geven vanuit mezelf en mijn persoonlijke expertise.

Ons lijf heeft zoveel kennis in zich om ons de weg te tonen. Die kennis via beweging naar boven halen zodat mensen voelen welke weg ze te gaan hebben en ze alles uit het leven kunnen halen ... daar word ik een gelukkig man van!

 

Woorden die mij typeren: ideeënfontein, groeimotor, nieuwfreak, sterkte-architect, zinzoeker, buikdenker, aansteker, sfeervoeler, vertrouweling en bewuste beweger.

 

Waarvoor mag je me steeds contacteren?

 • Faciliteren van creatieve processen en performance projecten.

 • Begeleiden van workshops dans & beweging.

 • Uitvoeren van creatieve interventies.

 • Bedenken van vernieuwende, verrassende en creatieve concepten.

 • Ontwerpen van inspirerende mensgerichte ontwikkelprogramma’s.

 • Ideeën genereren voor frisse invalshoeken in een project.

 • Mee brainstormen tijdens overleg.

 • Advies geven over leer- en ontwikkelactiviteiten.

 • Klankbord zijn omtrent menselijke groei & verbinding.

 • Nieuwe inspiratie bieden inzake leren & ontwikkelen.

 • Delen van expertise rond talentontwikkeling, playfulness, dans- en bewegingstherapie en innovatieve/ervaringsgerichte werkvormen.

 • Coaching, supervisie en mentoring van professionele coaches, therapeuten, trainers, facilitatoren, … die zich willen verdiepen in lichaamsgericht werken en het inzetten van creatieve & expressieve methodieken daarbij. 

stephan-marchant.png

Opleidingen enzo

Na mijn basisopleiding van Toegepaste Economische Wetenschappen (1996-2000) en Sociale & Culturele Antropologie (2000-2001), bleef ik mezelf bijscholen. Zo vervolledigde ik opleidingen als Dans- en Bewegingstherapie bij Agape Belgium (2007-2011), Appreciative inquiry in Positive Business & Society Change (2011-2012) en InterPlay Arts & Social Change (2015). Ik ben eveneens aangesloten bij de Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie alsook de Nederlandse Vereniging voor Danstherapie.

 

Qua dans & beweging volgde ik de voorbije jaren ook verschillende trainingen en workshops in Authentic Movement, Laban Movement Analysis, Life/Art Process, InterPlay, Social Presencing Theatre, Embodied Coaching, Butoh, Viewpoints, ritual & performance, fysiek theater, dans- & bewegingstheater, hedendaagse dans, dansimprovisatie, yoga, ... 

 

Meer informatie over mijn professionele achtergrond kan je ook terugvinden op LinkedIn.  

Wat anderen zeggen...

deelnemer PlayMoveDance
dec 2022

“Stephan zorgt voor een heerlijke mix van veiligheid, humor, spel, inspiratie en expertise. Hij staat er als danser, trainer, coach en begeleidt de deelnemers met oprechte aandacht. Voor iemand als ik die zo vaak in haar hoofd zit was deze workshop een uitnodiging voor een keer mijn lijf te laten vertellen wat er speelt. Heel dankbaar voor deze ervaring.” 

YVDE2078.jpg
bottom of page