top of page

ma 10 jul

|

Heerlijckyt van Elsmeren

Play Move Dance-driedaagse: The story of your body

In deze 3-daagse innerlijke ontdekkingsreis ga je samen met anderen op persoonlijk onderzoek met je lichaam als wegwijzer. Door middel van laagdrempelige bewegingsopdrachten ontdek je hoe jouw lichaam beweegt, welk verhaal jouw lichaam tot leven brengt en hoe je samen met anderen kan creëren.

Play Move Dance-driedaagse: The story of your body
Play Move Dance-driedaagse: The story of your body

Tijd en locatie

10 jul 2023, 09:30 – 12 jul 2023, 17:30

Heerlijckyt van Elsmeren, Weg op Halen 2, 3450 Geetbets, België

Over deze workshop

Doorheen de drie dagen proef je van diverse creatieve opdrachten waardoor je meer energie, vreugde & flow in je lichaam ervaart. De verschillende sessies stellen je in staat om jezelf (opnieuw) te verbinden met je lichamelijke wijsheid, speelsheid & levendigheid en contact te leggen met anderen op jouw authentieke manier. Door ruimte te laten voor het ‘niet weten’ en je over te geven aan het moment, kom je in contact met je eigen creatieve kracht. Vanuit het doen kom je in contact met je innerlijke (denk- & gevoels)wereld. Je wordt je bewust van jouw eigen lichaamssignalen en krijgt inzicht in je eigen manier van denken, voelen & handelen. 

Het spelen, bewegen, dansen, experimenteren en creëren geven je inzicht in je eigen unieke manier van expressie en bieden je de mogelijkheid je innerlijke verhaal naar buiten te brengen. De focus wordt daarbij gelegd op jouw persoonlijke beleving en je innerlijk dansproces. Hoe beweeg ik op dit moment? Wat laat ik zien? Wat laat ik niet zien? Wat zien de anderen? Als mijn lichaam zou kunnen spreken, wat zou het mij vertellen? Je ontdekt het allemaal tijdens deze 3 dagen.

Er zullen zowel individuele als partner- en groepsexploraties zijn. Naast spel, bewegingsexploratie en dansimprovisatie komen er ook andere creatieve expressievormen aan bod zoals schrijven, tekenen en storytelling om de ervaring te verrijken. Telkens wordt er ruimte gemaakt voor reflectie, ervaringsuitwisseling en dialoog.

Deze driedaagse vindt plaats in de Heerlijckyt van Elsmeren, een prachtig historisch domein op de kruising tussen Vlaams-Brabant en Limburg. Hun missie is om een plek te zijn waar men tot zichzelf kan komen, tot ontmoeting met elkaar én tot nieuwe stappen naar de toekomst. Een plek waar niet alleen lichaam, maar ook hoofd, hart en ziel gevoed worden. Dit prachtige kasteeldomein midden in de natuur brengt je als vanzelf tot rust. Het lekkere eten en het boeiende gezelschap zorgen voor drie dagen absolute me-time.

Enkele reacties van deelnemers van de vorige Play, Move, Dance-driedaagse:

“Play, Move, Dance faciliteert tijd en ruimte voor een update met jezelf. Het bracht mijn fysieke, mentale en emotionele roerselen rustig naar boven en in beweging. En dat deed enorm veel plezier en deugd!”

“Zelden was ik op zeer korte tijd volledig gedisconnecteerd met de buitenwereld. Een heerlijke driedaagse om in contact te komen met mijn lichaam en al het andere te ‘vergeten’. Met een natuurlijke flow konden we zelf ontdekken hoe essentieel beweging & dans zijn als expressievorm van onze innerlijke wereld.”

“Aanrader & gewoon doen! Stephan begeleidt dit zo zorgvuldig en zorgt voor zo een veilige omgeving dat dit echt een geschenk is aan jezelf!”

“Het is soms een kwestie van het gewoon te doen, ook al hebben we 1001 stomme argumenten om ons daarvan af te houden. Voor al wie iets heeft met beweging, dans, spel, … of meer hiervan wil voelen: het is een fantastische manier om terug tot ‘leven’ te komen. Mooi!”

“Een bedding kan speels, veilig én liefdevol tegelijk zijn voor een groep. Stephan bewijst het. En wij, wij dansen ons wijzer.”

VOOR WIE?

Deze drie dagen gaan over contact maken met jouw authenticiteit en eigen creativiteit. Daar draait het om! Niet om het uitvoeren van de perfecte dans. Iedereen met een lijf kan meedoen.

Het is een ideale driedaagse voor iedereen die houdt van bewegen en die een volgende stap wil zetten in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Je bent van harte welkom om mee op ontdekking te gaan.

PRAKTISCH

  • waar: deze training gaat door in de Heerlijckyt van Elsmeren, een prachtige plek voor persoonlijke transformatie en ontwikkeling.
  • prijs: is inclusief training, overnachtingen, alle maaltijden en dranken + versnaperingen overdag.

MEER INFO & INSCHRIJVEN: via PlayMoveDance@Heerlijckyt.

Deel dit evenement

bottom of page