top of page

ma 11 jul

|

Heerlijckyt van Elsmeren

Play! Move! Dance! The story of your body

In deze 3-daagse ga je op persoonlijk onderzoek samen met anderen en met je lichaam als wegwijzer. Door middel van laagdrempelige bewegingsopdrachten ontdek je hoe jouw lichaam beweegt, welk verhaal jouw lichaam tot leven brengt en hoe je samen met anderen kan creëren...

Play! Move! Dance! The story of your body
Play! Move! Dance! The story of your body

Tijd en locatie

11 jul 2022, 09:30 – 13 jul 2022, 18:00

Heerlijckyt van Elsmeren, Weg op Halen 2, 3450 Geetbets, België

Over deze workshop

Doorheen de drie dagen proef je van eenvoudige creatieve opdrachten waardoor je (nog) meer energie, vreugde & flow in je lichaam ervaart. De verschillende sessies stellen je in staat om jezelf (opnieuw) te verbinden met je lichamelijke wijsheid, speelsheid & levendigheid en contact te leggen met anderen op jouw authentieke manier. Door ruimte te laten voor het ‘niet weten’ en je over te geven aan het moment, kom je in contact met je eigen creatieve kracht. Vanuit het doen kom je in contact met je innerlijke (denk- & gevoels)wereld. Je wordt je bewust van jouw eigen lichaamssignalen en krijgt inzicht in je eigen manier van denken, voelen & handelen. Je bent van harte welkom om mee op ontdekking te gaan.

Het spelen, bewegen, dansen, experimenteren en creëren geven je inzicht in je eigen unieke manier van expressie en bieden je de mogelijkheid je innerlijke verhaal naar buiten te brengen. De focus wordt daarbij gelegd op jouw persoonlijke beleving en je innerlijk dansproces. Hoe beweeg ik op dit moment? Wat laat ik zien? Wat laat ik niet zien? Wat zien de anderen? Als mijn lichaam zou kunnen spreken, wat zou het mij vertellen? Je ontdekt het allemaal tijdens deze 3 dagen.

Dit persoonlijk groeitraject gaat over contact maken met jouw authenticiteit en eigen creativiteit, niet om het uitvoeren van de perfecte dans. Het draait dus helemaal niet om perfectie, maar om de beleving. Iedereen met een lijf kan meedoen.

Er zullen zowel individuele als partner- en groepsexploraties zijn. Naast spel, bewegingsexploratie en dansimprovisatie komen er ook andere creatieve expressievormen aan bod zoals schrijven, tekenen en storytelling om de ervaring te verrijken. Telkens wordt er ruimte gemaakt voor reflectie, ervaringsuitwisseling en dialoog.

Deze driedaagse vindt plaats in de Heerlijckyt van Elsmeren, een prachtig historisch domein op de kruising tussen Vlaams-Brabant en Limburg. Hun missie is om een plek te zijn waar men tot zichzelf kan komen, tot ontmoeting met elkaar én tot nieuwe stappen naar de toekomst. Een plek waar niet alleen lichaam, maar ook hoofd, hart en ziel gevoed worden. Dit prachtige kasteeldomein midden in de natuur brengt je als vanzelf tot rust. Het lekkere eten en het boeiende gezelschap zorgen voor drie dagen absolute me-time.

Enkele reacties van deelnemers van vorige Play, Move, Dance-weekends en workshops:

“Het was een gevarieerd weekend, met een mooie opeenvolging van oefeningen, die via lichtheid en beweging ook verdieping bracht. Ik vind het altijd aangenaam om te dansen en in deze sessies staat dansen ten dienste van zelfontwikkeling, creativiteit, samenzijn. Dank voor deze fijne ervaring, die mij veel energie heeft gebracht.” 

“De workshops hebben me opnieuw in contact gebracht met mijn lichaam. Ik voelde de beweging van angst en verkramping naar meer vrijheid en vertrouwen. Ik heb genoten van te luisteren naar de wijsheid van mijn lichaam en van helemaal op te gaan in het bewegen. Licht, speels, verdiepend. Helend en ook heel plezant!”  

"Het was een geweldige ervaring voor mij. Ik kon mijn eigen proces dansen, een doorleefde creatie ervaren en in diepe verbinding gaan. Dit is een vorm die voor mij, iemand die zich al haar hele leven uitdrukt via dans maar dit constant vergeet, heel goed werkt. Ik vond je facilitatie licht en diep tegelijk, open en uitnodigend. Het creëerde een veld waar ik direct in kon stappen. Dankjewel daarvoor. Ik heb er veel aan gehad."

“Stephan vroeg ons welk cadeautje we wilden ontvangen van de workshop en ik vond dat zo’n mooie symboliek. Daardoor werden we echt op een liefdevolle manier uitgedaagd om te ontdekken bij onszelf waar we nood aan hebben en na een dag werd dat bij de meeste van ons echt duidelijk. Doordat Stephan zo’n warme sfeer schept kan je echt een dagje op zelfexploratie en zelfzorg. Het was een mooi cadeau!”

VOOR WIE?

Dit persoonlijk groeitraject gaat over contact maken met jouw authenticiteit en eigen creativiteit, niet om het uitvoeren van de perfecte dans. Het draait dus helemaal niet om perfectie, maar om de beleving. Iedereen met een lijf kan meedoen.

Een ideale driedaagse voor iedereen die houdt van bewegen en die een volgende stap wil zetten in zijn of haar zelfontwikkeling.

PRAKTISCH

  • waar: deze training gaat door in de Heerlijckyt van Elsmeren, een prachtige plek voor persoonlijke transformatie en ontwikkeling.
  • prijs: 497€ excl btw / 582€ incl btw (inclusief training, overnachting in gedeelde kamer, alle maaltijden en dranken + versnaperingen overdag).

MEER INFO & INSCHRIJVEN: via de website van de Heerlijckyt van Elsmeren

Deel dit evenement

bottom of page