top of page

Dans je hele zomer doorDe zomer is duidelijk in het land! Tijd om te genieten van zon, zee, strand ... én dansen natuurlijk. Dansmagazine biedt alvast 7 manieren om deze zomer van dans te kunnen genieten, gaande van zomerlessen volgen, je eigen dansen maken alsook tips voor dansfilms en inspirerende podcasts.


Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn om dans onderdeel te maken van jouw dagelijkse routine. Je kan heel eenvoudig een goed nummer zoeken op Spotify en in je eentje je volledig te laten gaan. Zoek je inspiratie? Kijk dan eens naar deze 7 afspeellijsten. Dance like nobody's watching. Ideaal voor in je badkamer of in je living.


"Dance pushes boundaries. Dance ignites change. Dance unites us. We speak dance."

We zijn geboren om te dansen, alleen vergeten we dat af en toe. Het is inherent aan ons mens-zijn en is iets van allerlei culturen. Ter inspiratie laat ik je graag kennismaken met de ontdekkingen van danseres Vandana Hart. Zij reisde de hele wereld rond om te zien hoe dans mensen, plaatsen en culturen verbindt. We Speak Dance is een serie over dansculturen van de hele wereld. Hierin komen zowel verschillende traditionele als hedendaagse dansstijlen aan bod. Met lokale dansers leert Vandana alles over de cultuur en de dansscène in het land. Plekken als Bali, Vietnam, Parijs en Beirut komen voorbij. Hieronder vind je de trailer.Ook in Antwerpen willen ze iedereen aan het dansen krijgen. Zo kunnen Antwerpenaren deze zomer gratis leren dansen in de Waagnatie. Er is een heel divers aanbod. Zo kan je onder meer tango, wals, zumba, chachacha, buikdans en tapdans leren. Hoe heerlijk zou het zijn mocht elke stad dit voorbeeld volgen.


Ik wens je in ieder geval een fijne zomer toe, welke dans je ook op dit moment danst. Ik hoop dat je er een eigen dans van maakt, een dans volledig voor jou, luisterend naar wat zich aandient. Dat wens ik je van harte toe!- 7 juli 2023 -87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page