top of page

Iedere dag een portie creativiteit


Creatief zijn maakt gelukkig. Dat is reeds meerdere malen bewezen maar ik heb het ook al zelf regelmatig ervaren. Zo bijvoorbeeld onlangs op een avond, toen ik samen met een vriendin creatief aan de slag ging. Helemaal niet met dans & beweging maar met verfborstels, stiften, kleurpotloden, lakens, gekleurd papier, ... Het leerde me dat ik via verschillende media kan komen tot mijn eigen creativiteit. En vooral: dat ik er van kan genieten.


In de flow van het moment maakte ik ook een gedicht in 5'. Ik deel het graag met jullie.


Wat zijn woorden

als er ook zinnen zijn.

Radeloos op zoek

in het doolhof te velde.

Tussen blinden & madeliefjes

tussen verbrande bomen.

Eenzaam

wachtend

nooit terugkerend naar de oorsprong.

Muziek weerklinkt

als een bulderlach

doorheen golven van geluk

op de grond van traagheid.

Zwepend van weemoed

niet wetend of

niet wetend wanneer

niet wetend wie.

Schreeuw het uit, zei vader.

Hou het in, zei moeder.

Wie heeft gelijk

in de stilte?


Om nog meer contact te maken met de (levens)kunstenaar in mezelf ben ik begonnen aan The Artist Way van Julia Cameron. Gedurende 13 weken ga je aan de slag met verschillende opdrachten om zo je eigen creativiteit verder te exploreren. Iedere ochtend sta ik op en schrijf ik nu mijn morning pages. Een hele opgave maar wel een moment waarop ik stilsta bij mijn eigen gedachten, bij wat er leeft op dat moment. En bijkomend ontstaan er ook telkens nieuwe ideeën.


Mijn volgende artist date met mezelf zal er één zijn op de trein. Reizend, onderweg en vooral genietend.


Succes met jullie eigen creativiteitszoektocht!- 4 april 2020 -


Benieuwd naar mijn aanbod? Neem een kijkje op mijn website.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page