top of page

Welkom op Infinite Dances

Bijgewerkt op: 22 sep. 2022Alleen rouwen is hard, maar in groep is het evengoed broos. Toch vinden we steun en troost in collectieve herdenkingsrituelen zoals The Last Post, het leggen van een rouwregister of monumenten om de doden te eren. Ze staan ten dienste van de gemeenschap. Ze verbinden. Ze louteren.


Infinite Dances/Leuven is een bijzonder project van choreograaf Michiel Vandevelde. Hiermee creëert hij een nieuw dansant herdenkingsritueel dat verder bouwt op Dances of Death, een dansvoorstelling die begin 2021 in première ging. Speciaal voor 30CC ontwikkelde hij een eigen herdenkingsritueel voor alle Leuvenaars die we moeten missen. De dans is gebaseerd op drie video’s, die Michiel erfde van zijn moeder, waarop zij danst.

Voor dit project werkt Michiel samen met dansverenigingen uit Leuven en geïnteresseerde amateurdansers. De dansers vormen een kleine gemeenschap die zorg dragen voor de choreografie en de uitvoering ervan. Ze voeren de dans maandelijks uit voor alle inwoners en passanten. Gedurende 1 jaar, 1 keer per maand bij valavond op een openbare plek in Leuven zal Infinite Dances worden uitgevoerd, van juni 2022 tot mei 2023. Infinite Dances/Leuven wil doorheen het fysieke samen zijn warmte en troost brengen in de stad.


In onderstaande video kan je alvast proeven van de sfeer van Infinite Dances. Wil je wat meer tekst & uitleg, kan je ook luisteren naar deze Radio 1-reportage.


Je bent hartelijk uitgenodigd om dit ritueel bij te wonen. Vooraf reserveren hoeft niet. Alle data en verdere info kan je vinden op de site van 30CC.


Ps: Wil je zelf meedansen? Gedurende het jaar zullen er ook nieuwe workshops georganiseerd worden om de dans aan anderen door te geven. Geïnteresseerd? Mail naar christel.dusoleil@leuven.be.- 15 september 2022 -


Benieuwd naar mijn aanbod? Neem een kijkje op mijn website.


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page