top of page

You are good enoughEen week geleden ontdekte ik Amanda Mammana bij America's got talent. Amanda is een singer-songwriter met een spraakgebrek en bracht tijdens haar auditie een eigen geschreven song. Allereerst raakte het me hoe stil heel de zaal was toen zij bij aanvang vertelde over zichzelf en haar spraakgebrek. Het was muisstil in de zaal. Ik vond het prachtig hoe het publiek de ruimte liet voor Amanda om haar woorden te vinden en zichzelf uit te drukken, op haar eigen tempo. Mijn tweede ontroering was toen ze effectief begon te zingen. Wat volgde was een prachtige song waarin Amanda vloeiend de aanwezigen meenam in haar leefwereld. Kippenvel!


Na haar performance, begon Amanda te huilen wanneer ze een staande ovatie kreeg van alle juryleden, die duidelijk waren geëmotioneerd door de zangeres, net als heel het publiek. Jurylid Howie Mandel merkte op dat Amanda aan het huilen was en vroeg haar wat ze voelde. "There was a time when I was a kid when I thought I could never do anything like this”, vertelde Mammana. “I’m not good enough.” Plots riep er iemand uit het publiek: “You are good enough.” Wederom kippenvel!


Wat me ontroerde hieraan, is de aanmoediging die Amanda kreeg vanuit het publiek. Hoe ze werd gezien, in al haar glorie, in al haar kracht. Voelen dat we goed genoeg zijn én bevestigd worden dat we goed genoeg zijn, is zo belangrijk. Voor elk van ons. Maar het is een uitdaging, dit dag na dag te beseffen en te doorleven. Daarom vind ik het zelf waardevol dat we dit kunnen oefenen.


Authentic Movement bijvoorbeeld is een methodiek uit dans- en bewegingstherapie die ons de mogelijkheid geeft om te oefenen in zelfliefde. De methodiek nodigt deelnemers uit om zichzelf over te geven aan hun gevoelens, ervaringen en bestaan door oprechte, expressieve beweging. Daarbij is er steeds een getuige aanwezig, die de rol inneemt van de 'good enough'-mother. De doelstelling van Authentic Movement is om een veilige ruimte te bieden waarin deelnemers hun zelfexpressie bevorderen, zelfbewustzijn verhogen en focussen op heling. In de zachte aanwezigheid van een getuige mag je jezelf ontdekken en alles tot expressie brengen, wat er ook in je leeft. Dat is zo helend! Het besef en het gevoel van 'ik mag er zijn, ik ben OK en ik ben goed genoeg'.


Laten we net als Amanda de durf hebben om onszelf te tonen, zoals we zijn. Krachtig in kwetsbaarheid. En laten we dit oefenen, samen, elke dag opnieuw.- 17 augustus 2022 -


Benieuwd naar mijn aanbod? Neem een kijkje op mijn website.


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page